Babydragen / Draagconsult Den Bosch en omstreken

Mijn eigen dochter draag ik sinds 2019 op zeer regelmatige basis. Door flinke reflux kwam ik handen te kort en kon ze bovendien de slaap niet vatten liggend in haar bedje. Ik was compleet uitgeput, de draagdoek heeft mij echt gered! Ze is nu 2.5 jaar en ik draag haar nog steeds op regelmatige basis. De kinderwagen laat ik het liefst thuis, ook op vakantie. Ik ben dus fan! Van de draagdoek op de buik, ging ik naar de ringsling en uiteindelijk een draagzak voor op de rug én buik. Allemaal onder begeleiding van een leuke en vooral ervaren draagconsulente die mij de juiste technieken aanleerde en me vertrouwen gaf.

Inmiddels ben ik zelf ook gediplomeerd draagconsulent! Werken met kinderen verdient namelijk veiligheid en kwaliteit! Ik help jou graag met een draagconsult aan huis, of als je dat fijner vindt, op locatie. Baby's en jonge kinderen zijn een prachtige doelgroep, maar ook kwetsbaar.

 

Positieve effecten van babydragen:

 • Hechting met je kindje voor mama én zeker ook papa
 • Huid-op-huid reguleert warmte, maar de mamaborst koelt ook af op het juiste moment!
 • Hulp aan je baby bij het loslaten van prikkels en spanning, verminderen van huilen
 • Het gevoel van comfort, veiligheid, geborgenheid
 • Reguleert de ademhaling
 • Laat je kindje op een veilige manier kennis maken met de wereld
 • Lekker slapen onderweg
 • Ergonomisch
 • Stimuleert de ontwikkeling
 • Kan helpen bij refluxklachten
 • Kan helpen bij darmkrampen
 • Prikkelverwerking

Mama je instinct is juist!

Mensen zijn van nature draaglingen, terwijl we ons al ruim een eeuw al niet meer als zodanig gedragen. Gedurende duizenden jaren evolutie zijn we onze vacht kwijtgeraakt, maar onze baby's hebben nog wel het grijpreflex. Hieraan kun je zien dat ze van nature zich aan ons - de ouder of primaire verzorger - vast zouden willen klampen, om op een veilige manier de wereld te ontdekken of zich daaraan te onttrekken (welterusten!). Als we hier dieper op in gaan zul je zien dat je baby dragen of je kind dragen zoveel voordelen heeft, voor zowel jouzelf als je kleine.

Een draagconsult - wat kun je verwachten

Voor het draagconsult plaatsvindt hebben we al even contact met elkaar gehad. Ik stuur je een intakeformulier toe waarin we uitgebreid ingaan op jouw hulpvraag. Wil je gaan dragen voor een speciale reden of simpelweg omdat het je zo fantastisch lijkt om dit goed te leren? Heb je op voorhand als een bepaalde voorkeur (draagdoek, ringsling, draagzak bijvoorbeeld) en heb je wel of geen ervaring? Ik probeer op voorhand zoveel mogelijk over jou en je kindje te weten te komen, zodat we een zo efficiënt mogelijk draagconsult kunnen hebben.

Tijdens het consult kunnen we eerst nog even een kop thee drinken, terwijl ik bijvoorbeeld alvast wat doeken laat zien en jou kan inspireren. Misschien had je al een voorkeur en heb ik daar speciaal wat voor meegenomen, misschien weet je het nog niet helemaal precies en dan help ik daar ook mee. Wanneer we 1 knooptechniek hebben uitgekozen gaan we oefenen. Ik doe het een keertje voor terwijl jij rustig toekijkt en we oefenen tenminste 2 of 3 keer met een draagpop. Geen zorgen dus, als jij je (nog) niet prettig genoeg voelt om je baby te in de doek te doen, dan oefenen we gewoon nog een keer (of meer). Uiteindelijk is het natuurlijk ook mooi om te zien hoe je kleintje reageert op de doek. Met een beetje geluk is je kindje dus wakker en doen we ook nog een knoopronde onder mijn begeleiding met je baby.

Heb je bijvoorbeeld als kraamcadeau een draagdoek of draagzak cadeau hebben gehad en wil je graag leren hoe je die gebruikt? Dan kan dat natuurlijk ook. Dit kun je op het intakeformulier aangeven.

Mocht er een mooie doek in mijn collectie zitten die je graag zou huren tot je een eigen doek hebt, dan is dit bij sommige modellen mogelijk. Mocht je een doek zien die je direct (met korting) wilt kopen, dan kan dat ook.

Een draagconsult kan in de ontspanning van je eigen huis worden gedaan, maar wil je er liever eens tussenuit, dan bied ik jou ook graag een kopje koffie / thee aan bij mij thuis...

Wist je dat dragen in een draagdoek of draagzak ook op jou als ouder een positief effect heeft?

 • Je raakt gewend aan het op tijd reageren op je baby
 • Je merkt het snel als je kindje voeding nodig heeft
 • De hechting tussen jou en je baby / kind groeit
 • Samen maak je oxytocine aan: love is in the air!
 • Je hebt je handen vrij, want je baby zit lekker veilig tegen je aan en je komt nog eens aan wat toe, ook als ze wakker zijn
 • Yet again: je hebt je handen vrij, want wie weet wordt opeens een flinke ruk geslapen! Hè hè....
 • Dragen als je bekken- of rugklachten kan bijdragen aan herstel van deze klachten

Waarom veilig leren dragen onder begeleiding

Elk consult kijken we goed naar het DRAAG-principe: Dichtbij, Rechtop, Ademhaling, Aanspanning en Gespreide hurkzit.
Deze vijf punten moeten goed zijn om veiligheid en ergonomisch dragen te kunnen garanderen. Een gediplomeerd draagconsulent kan je hier zekerheid en vertrouwen in geven.

Daarnaast zijn er veel niet-ergonomische draagzakken en draagdoeken in omloop en ook verschillende niet veilige manieren van dragen.
Deze producten hebben een hoge marketingwaarde of ogen wellicht leuk, maar zijn niet goed voor ontwikkeling en/of groei van je kind. Daarnaast zijn er veel leuke filmpjes op YouTube of sociale media die het dragen wellicht op een niet veilige manier laten zien of aanleren.

Jouw investering - wat kost een draagconsult

 • Intake is gratis en vindt plaats voor het draagconsult
 • Het tarief voor een draagconsult is € 13,00 per kwartier
 • Gemiddeld komt dit uit op € 80,00 per consult, dit verschilt per draagconsult / de hulpvraag
  (2 soorten draagmiddelen of een duo-consult is vaak meer, kun je al dragen en is dit voor jou een opfrisser, is het waarschijnlijk minder)
 • Benzinekosten € 0,45 cent per kilometer
 • Voorrijkosten € 13,00 per kwartier
  (Voorrijkosten worden naar beneden afgerond bij 5 minuten verschil, bijvoorbeeld 20 minuten reistijd = €13,00 en geen € 26,00)
 • Bij aanschaf van een doek tijdens het consult kun je  een interessante korting krijgen op een draagdoek of draagzak (dit hangt af van het merk)

Een draagconsult kan in de ontspanning van je eigen huis worden gedaan. Ik kom graag naar je toe!
Mocht het juist fijner vinden om het consult buiten de deur te doen, je bent ook van harte welkom op locatie (Den Bosch).
Ik geef het draagconsult dan bij mij thuis en dan zet ik een goede kop koffie of thee. 😉

Je kan jezelf aanmelden via het onderstaande aanmeldformulier of een directe e-mail versturen naar info@yogaboetiek.nl.

Liefs, Annika

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0