Zwangerschapsyoga partnerworkshop privé - Den Bosch

De geboortecursus met partner bevat geen fysieke yoga-oefeningen, deze doen we in de reguliere lessen zwangerschapsyoga. Als aanvulling op de cursus zwangerschapsyoga, biedt Yogaboetiek een partnerworkshop aan. Een fijne manier om samen met je partner bewust te zijn van de zwangerschap.

Deze partnerworkshop privé duurt circa 1.5 uur. De partnerles dient als aanvulling op de geboortecursus zwangerschapsyoga in Den Bosch, maar kan ook gedaan worden zónder deelname aan de lessen zwangerschapsyoga. De partnerworkshop is in groepsverband of privé te boeken.

Kies je voor de partnerworkshop privé bij jullie thuis in plaats van in groepsverband, dan krijg je thuis direct een goed beeld van het 'geboortecircuit' in je eigen vertrouwde omgeving. Hier zal je in de meeste gevallen de eerste fase van de bevalling doorbrengen. Ik help je een beeld schetsen van hoe de eerste fase, ofwel de ontsluitingsfase er thuis uit komt te zien.

Dit staat los van of je kiest voor een thuis- of ziekenhuisbevalling. Hoe dit er uit ziet voor jullie als geboorteteam, daar kan ik uiteraard ook bij helpen.

Hoe is een partnerworkshop opgebouwd:

Het eerste deel van deze partnerworkshop is theoretisch. De verschillende fases van de bevalling komen aan bod en de weg van je baby door de bekkenbodem naar beneden (en hoe je hierbij kunt helpen). Het eerste deel bespreekt de ademhaling als belangrijkste instrument, het belang van ontspanning, hoe de weeën werken en hoe jouw hormonen  je tijdens elke fase van de bevalling van nut zijn. Tevens wordt verteld wat het liefdeshormoon oxytocine precies is en wat deze met jou, je partner en je baby doet. Onder andere de natuurlijke bevalling, de hechting tussen jullie en je baby komt aan bod en hoe dit hormoon de melkproductie stimuleert direct na de bevalling.

Het eerste theoretische gedeelte van de partnerworkshop laat de aankomende geboorte ook meer leven voor de partner, maakt duidelijk en bevestigt. Als je zwanger bent van de tweede is deze partnerles tevens een mooie opfrisser. De rol van de partner komt uitgebreid aan bod!

De band tussen beide partners is belangrijk, ook tijdens de bevalling. De partnerles is een aanrader voor alle ouders (-to-be)

In het tweede deel van de partnerles gaan we praktisch aan de slag met enkele massagetechnieken, onder andere met de rebozo-doek. Je partner leert hoe hij/zij je tijdens je zwangerschap en tijdens de bevalling kan helpen met je ademhaling, kan helpen ontspannen en hoe met de de handen tegendruk kan gegeven kan worden wanneer je bijvoorbeeld een heftige rugwee op voelt komen. Ook leer ik je partner hoe jouw buik, bekken en onderrug al tijdens de zwangerschap heerlijk verlicht kunnen worden.

Na deze partnerworkshop weten jullie hoe je als een team de geboorte van jullie kindje aan kunnen gaan.

De partnerworkshop XL privé

(2.5 uur)

Wanneer je voor de partnerworkshop XL kiest gaan we in het derde deel van de partnerworkshop samen met je partner de ademhalingsoefeningen uitleggen/herhalen/oefenen (naar behoefte), zodat je partner je hier extra goed in kan begeleiden tijdens elke fase van de geboorte. Tijdens dit derde deel kunnen we tevens ook nog enkele praktische houdingen uit de zwangerschapsyoga oefenen, zodat de partner weet waar hij/zij op kan letten voor jou. Deze oefeningen kunnen gecombineerd worden met de partnertechnieken uit het tweede deel (rebozo, drukpunten) en de ademhalingsoefeningen om het plaatje compleet te maken. Het is ook mogelijk het derde deel anders/naar behoefte anders in te richten. Dit is bespreekbaar. Een Partnerworkshop XL duurt een uur langer, circa 2.5 uur.

Inhoud partnerworkshop in het kort

  • Ontspanningstechnieken
  • Massagetechnieken voor buik en bekken
  • Drukpunten voor tijdens de weeën
  • Partnertips voor elke fase van de geboorte
  • Ademhalingstechnieken op papier
  • Wanneer je de partnerworkshop privé XL boekt bespreken we van te voren wat we hier eventueel aan toe kunnen voegen of waar jullie extra nadruk op willen leggen.

Kosten partnerles privé: €83,00 incl. reiskosten in Den Bosch, excl. reiskosten buiten Den Bosch

Kosten partnerles privé XL: €113,00 incl. reiskosten in Den Bosch, excl. reiskosten buiten Den Bosch

Kosten partnerles privé online: €75,00 (ca. 1.5 uur)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0