Over zwangerschapsyoga

Door de meeste zorgverzekeraars wordt de cursus zwangerschapsyoga deels of volledig vergoed. Zwangerschapsyoga bij Mamaboetiek is bewegen, ontspannen én geboortecursus ineen!

Naast klassikale lessen zijn er online yogapakketten beschikbaar als je graag yoga in je eigen tijd doet.

Lesvrije dagen:

 • Dinsdag 30 april
 • Donderdag 9 mei - Hemelvaartsdag
 • Woensdag 26 juni en donderdag 27 juni
 • Dinsdag 9, 16, 23 en 30 juli
 • Woensdag 31 juli, 7 en 14 augustus
 • Donderdag 1, 8 en 15 augustus
 • Woensdag 11 sept, donderdag 12 sept

Na juli 2024 houden helaas de lessen op donderdagavond op locatie Puik Haar Kapsalon op. Je kunt je wel inschrijven voor donderdagavond, er komt een nieuwe locatie aan voor de donderdag.

Er wordt momenteel zwangerschapsyoga gegeven in Den Bosch op dinsdagavond 19:00 uur en 20:15 uur, op woensdagavond 19:00 uur en op donderdagavond 19:00 uur en 20:15 uur. 

Lees hieronder meer over zwangerschapsyoga in Den Bosch

Hallo toekomstige mama's!

Zwangerschapsyoga in Den Bosch, drie dagen in de week, op verschillende locaties. De yogalessen zijn een aanvulling op een mooie zwangerschap en stimuleren een zo prettig mogelijke bevalling. De yogalessen zijn zacht, subtiel en een praktische aanvulling voor het dagelijks leven. Zwangerschapsyoga Den Bosch staat voor een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid van zowel moeder als baby.

Al vanaf 16 weken, tot vlak voor de bevalling, kun je meedoen met zwangerschapsyoga! Zwangerschapsyoga is heerlijk voor tijdens de zwangerschap, maar de lessen zijn tevens een voorbereiding op de geboorte van je kindje. Een cadeautje voor jezelf en voor je baby!  Na de les drinken we een kop thee met iets lekkers (optioneel). Een goed moment om verhalen en tips uit te wisselen met de andere deelnemers. (I.v.m. corona wordt er tijdelijk geen thee gedronken na de les)

Zwangerschapsyoga is geen strenge work-out, maar een subtiele manier om energie op te doen, fit te zijn, fit te blijven en natuurlijk heerlijk te ontspannen. Een momentje voor jezelf! Tijdens de lessen ontvang je praktische informatie, ademhalingstechnieken voor tijdens de bevalling en ontmoet je andere mama's-to-be!

Voordelen van zwangerschapsyoga:

 • Voor een sterke rug, stabiele bekkenbodem
 • Leren ontspannen
 • Een moment voor jezelf en je baby
 • Praktische tips voor thuis
 • Aandacht voor een goede ademhaling, bruikbaar tijdens zwangerschap en bevalling!
 • Ontmoet andere zwangere dames, deel je ervaring
 • Zwangerschapsyoga stimuleert een natuurlijke bevalling

Praktische informatie:

 • De lessen duren 1 uur, voorafgaand of na de les kun je optioneel een kopje thee drinken.
 • De lessen altijd bij de hand: na de laatste les van de cursus ontvang je belangrijke tips en ademhalingstechnieken op papier!
 • Instromen mogelijk, de lessen zijn doorlopend.
 • Meld je op tijd aan! Je kunt niet altijd direct starten, maar we doen graag ons best een matje voor je te reserveren op het voor jou beste moment. Informatie en aanmelden: Info@mama-boetiek.nl

Door de meeste zorgverzekeraars worden onze lessen zwangerschapsyoga deels of volledig vergoed

Mama en Baby Yoga:

Yoga na de zwangerschap om te herstellen na de bevalling en de band met je baby te versterken. Bovenal is Mama en Baby Yoga heel erg fijn om samen met je kindje te doen. Zelf ontspannen, eruit met je baby en andere moeders ontmoeten in een veilige omgeving. We doen oefeningen voor herstel na de zwangerschap, maar ook leer je babymassage en baby yoga.  Mama en Baby Yoga betreft een korte cursusreeks met een vast startmoment, iedere maand op zaterdagochtend.  Klik hier voor alle info over Mama en Baby Yoga. Ik zie je graag in mijn les. <3

Je kunt je opgeven via het contactformulier of info@yogaboetiek.nl

Birthlight Methode

De zwangerschapsyoga wordt gegeven volgens de Birthlight Methode, ontwikkeld door Françoise Barbira Freedman. De bewegingen die we maken zijn klein en effectief, met veel aandacht voor lichaam en geest. Door deze effectieve micro-bewegingen zijn de lessen geschikt voor iedereen, met of zonder yoga-ervaring, met of zonder klachten.

Over de docente:

Algemene informatie over fulltime yogadocente Annika lees je hier 

Mensen zeggen:

De lessen waren erg nuttig en zeker bruikbaar!

Hallo Annika, afgelopen dinsdag is onze dochter Jula geboren, na een hele vlotte bevalling. Heb tijdens de bevalling erg veel gehad aan de ademhalingstechnieken. Ook het draaien met de heupen gaf soms echt wel even verlichting en afleiding. Dus de lessen waren erg nuttig en zeker bruikbaar! Nu zijn we heerlijk aan het genieten en bijkomen samen…

Marga (2018)

Super fijne les!

Hi Annika, dankjewel voor de super fijne les gisteren. Er was een goede balans tussen ontspanning / ademhaling en de fysieke asana’s. Mijn lichaam voelt soepeler en ook mijn hoofd is een stuk leger. Echt een cadeautje aan mezelf en mijn baby’tje.

Jennifer (2016)

Echt super!!

Hoi Annika! Even per app ‘t bericht dat wij trotse ouders zijn geworden van Mila! Het is een prachtmeisje, wat een trots!!! De bevalling was een geweldige ervaring, ik heb van 10.00u -20.00u de verschillende fases mogen beleven en alles weg gepuft middels yogatechnieken en de ademhalingstechnieken die ik bij jou heb geleerd. Ik kreeg veel complimenten van de verloskundigen in t ziekenhuis [..] Ondanks de snoeren de laatste heftige weeën (2-3uur) opgevangen op handen en knieën (kindhouding). Echt super!! Ik had mijn eigen mat en bal bij mij en zat niet vast op bed. Bedankt dus wederom voor de kennis die ik bij je wilde leren. Hierdoor is Mila vredig ter wereld gekomen en heb ik geen onnodige energie verspild.

Martine (2018)

ik heb zeker wat gehad aan de technieken uit je lessen

Ik wilde je even laten weten dat ik afgelopen maandag bevallen ben van onze dochter […]. Alles is heel erg goed gegaan, het kon echt niet beter! En ik heb zeker wat gehad aan de technieken uit je lessen! Vooral de ademtechnieken bleken goud, deze hebben me echt geholpen. Ook de techniek van de partnerworkshop hielp bij mijn bekkenklachten, echt super. Wat ik trouwens ook heel erg fijn vond was dat er genoeg bewogen werd in de lessen en dat het niet teveel een theekransje was. Wel vond ik het leuk om voor en na de les met andere mama’s te kletsen. Ik heb hier een leuke mamavriendin aan overgehouden.

Marloes (2019 en 2021)

Lessen zijn goed in balans

De lessen zijn goed in balans, ik vond ze interessant en tegelijkertijd erg ontspannen. Na de eerste les leek ik al beter te slapen. Ik ben gestart met online en vervolgens klassikaal. De eerste online les zorgde er al voor dat ik minder last had van mijn rug. Echt top! Een goede mix van theorie en praktijk! Dank je wel.

Geertje (2016)

Meld je aan of neem contact op voor meer informatie 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0