Compacte geboortecursus met partner - Den Bosch

Als aanvulling op de cursus zwangerschapsyoga, biedt Mamaboetiek een nuchtere compacte partnerworkshop aan. De geboortecursus met partner bevat geen fysieke yoga-oefeningen, deze doen we in de reguliere lessen zwangerschapsyoga. Een fijne manier om samen met je partner bewust te zijn van de zwangerschap. Deze partnerworkshop duurt circa 1.5 tot 2 uur. De partnerles dient als aanvulling op de geboortecursus zwangerschapsyoga in Den Bosch, maar kan óók gedaan worden zonder deelname aan de lessen zwangerschapsyoga. De agenda vind je onder aan deze pagina.

Een praktische voorbereiding op de geboorte, samen met je geboortepartner

Het eerste deel van deze partnerworkshop is theoretisch. De verschillende fases van de bevalling komen aan bod en de weg van je baby door de bekkenbodem naar beneden (en hoe je hierbij kunt helpen). Het eerste deel bespreekt de ademhaling als belangrijkste instrument, het belang van ontspanning, hoe de weeën werken en hoe jouw hormonen je tijdens elke fase van de bevalling van nut zijn. Onder andere de natuurlijke bevalling, de hechting tussen jullie en je baby komt aan bod. We bespreken ook de positieve invloed van hormonen op het geboorteproces en hoe je deze aanmaakt.

Het eerste gedeelte van de partnerworkshop laat de aankomende geboorte ook meer leven voor de partner, maakt duidelijk en bevestigt. Als je zwanger bent van de tweede is deze partnerles tevens een mooie opfrisser. De rol van de partner komt uitgebreid aan bod!

De band tussen beide partners is belangrijk, ook tijdens de bevalling. De partnerles is een aanrader voor alle ouders (-to-be)

In het tweede deel van de partnerles gaan we praktisch aan de slag met enkele massagetechnieken, onder andere met de rebozo-doek. Je partner leert hoe hij/zij je tijdens je zwangerschap en tijdens de bevalling kan helpen met je ademhaling, kan helpen ontspannen en hoe met de de handen tegendruk kan gegeven kan worden wanneer je bijvoorbeeld een heftige rugwee op voelt komen. Ook leer ik je partner hoe jouw buik, bekken en onderrug al tijdens de zwangerschap heerlijk verlicht kunnen worden.

Wanneer is de volgende geboortecursus met partner in Den Bosch:

 

  • zondagochtend 02-06
  • zondagochtend 28-07
  • zondagochtend 6-10
  • zondagochtend 24-11

Kosten partnerles groepsverband: €63 per koppel
De geboortecursus met partner vindt doorgang bij minimaal 3 koppels

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0