Zwangerschapsyoga – Pakket B

109,00

Pakket B bevat 8 weken online yogales. Iedere week bevat 1 volledige les van ca. 1 uur en 2 korte themalessen. In totaal bevat pakket B dus 8 volledige en 16 korte lessen. Dit pakket is 20 weken te gebruiken.

Categorie:

Beschrijving

Pakket B bevat 8 weken online zwangerschapsyoga. Iedere week bevat 1 volledige zwangerschapsyogales van ca. 1 uur en 2 korte themalessen bijvoorbeeld yoga speciaal voor de schouders, voor de bekken, of yoga voor zwangerschapsgerelateerde klachten. In totaal bevat pakket B dus 8 volledige en 16 korte lessen. Dit pakket is 20 weken te gebruiken. Iedere 7 dagen komt er een nieuwe lesweek online.

Iedere online lesweek heeft zijn eigen thema, maar naast dat thema is er een vaste opbouw waarbij we beginnen met ontspanning, er ook altijd ruimte is voor het oefenen van een ademtechniek of bekkenbodemspieroefeningen en beweging voor je gehele lichaam. De oefeningen worden gedaan in een fijne flow. De oefeningen zijn dus niet statisch, maar we blijven in beweging terwijl ik je meeneem langs alle belangrijke zaken waarbij je je lichamelijk en qua ontspanning positief kan voorbereiden op de geboorte van je kindje!

Lesweek 1
De eerste online yogaweek bevat een les zwangerschapsyoga met als rode draad ruimte maken voor de groeiende buik. Terwijl de buik in omvang toeneemt is het fijn om op een zachte manier te werken aan het creëren van ruimte. Daarnaast wordt de ademhalingstechniek de Goudendraadademhaling extra behandeld in de korte themales, een van de meest toegepaste technieken voor tijdens de weeën. Tot slot een themales speciaal voor de schouders.

Lesweek 2
De tweede online yogaweek bevat een les zwangerschapsyoga met als rode draad Balans en Staande Kracht. Terwijl de balans in je lichaam verschuift en je kindje groeit, is het goed om oefeningen voor de benen te doen en te blijven oefenen met balans. Daarnaast wordt de ademhalingstechniek de Flankenadem behandeld in een van de twee korte themalessen, speciaal voor als je adem hoog zit of wanneer je vanuit lichte stress even niet goed meer weet hoe je moet ademhalen. De tweede themales behandelt de fitnessbal en hoe je deze kan inzetten tijdens zwangerschap én geboorte!

Lesweek 3
De derde online yogaweek bevat een les zwangerschapsyoga met als rode draad In Beweging met de Adem. Belangrijk om je van bewust te zijn, daar de ademhaling het belangrijkste instrument is om je te kunnen ontspannen (vooral tijdens de geboorte) en beweging een goede manier is om weeën / golvingen op te vangen, te stimuleren en positief in te zetten. De ademhalingstechniek de Kaarsjesademhaling is de korte themales, speciaal om persweeën weg te zuchten wanneer je ontsluiting nog niet ver genoeg gevorderd is. De tweede themales is een dynamische vinyasa les, speciaal voor als je een wat pittigere en meer energieke zwangerschapsyogales wilt doen.

Lesweek 4
De vierde online yogaweek bevat een volledige les zwangerschapsyoga met als rode draad de bekkenbodemspieren. De ademhalingstechniek de Keeladem / Vuuradem of Zeeadem genoemd is de ademhalingsoefening die ook zeer geschikt is om weeën mee op te vangen en je tevens extra energie geeft, terwijl je ook makkelijker de aandacht naar binnen kan keren. Als deze ademhaling bij je past kom je hiermee in een goede flow, waardoor je nog beter je weeën of golvingen op kan vangen. De tweede korte themales is een fijne zittende flow, die je op elk moment van de dag in je routine kan integreren.

Lesweek 5
De vijfde online yogaweek bevat een volledige les zwangerschapsyoga met als rode draad beweging van de bekken op een zachte en gezonde manier. De twee korte themalessen behandelen een korte flow op handen en knieën en een uitgebreide zwangerschapsmeditatie om heerlijk samen met je kindje te ontspannen.

Lesweek 6
De zesde online lesweek bevat een volledige les zwangerschapsyoga met als rode draad de onderrug en hoe deze te ontlasten, te stretchen en te versterken. De twee korte themalessen bevatten weer een nieuwe ademhalingstechniek speciaal om je weeën op te vangen en een korte staande flow voor ieder moment van de dag.

Lesweek 7
De zevende online lesweek bevat een volledige yogales met als rode draad Bewegen tijdens de weeën, of terwijl we gaan o.a. zogenaamde weeën opvangen en ook de Goudendraadademhaling komt weer terug. Hoe vaker je ademhalingstechnieken oefent, hoe beter ze in je systeem komen te zitten. De twee korte yogalessen bevatten tips tegen hoofdpijn en informatie over de meest optimale geboorteposities.

Lesweek 8
De achtste online lesweek bevat een volledige yogales met als rode draad De Armen en de Benen. Daarnaast komen er nog wat bekende thema’s aan bod uit de eerdere online lesweken. Als korte themales word je een nieuwe schouderflow en het belang van een squathouding aangeboden.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0