Drinken en eten vóór en ná een yogales

Een mooi gebalanceerd dieet, in een lijn met je work-out (hardlopen, sportschool, zwemmen, salsadansen et cetera) is niet hetzelfde als het eten voor en na een yogales. In grote lijnen zijn er overeenkomsten, gezond is gezond, maar wellicht kun je deze anders toepassen. 

Eten en drinken voor de yoga
Voor de yoga drink je het beste water, eventueel kokoswater. Kokoswater is ook vooral een aanrader is als je een fan bent van Hot Yoga of Bikram Yoga: de elektrolyten in kokoswater vervangen deze die je verliest tijdens het zweten.

Probeer niet teveel te eten. Omhoog komen op de buik in cobra met bijvoorbeeld een flinke stamppot in je maag kan misselijk maken en zul je net zien dat de docent besluit om de Boogpose extra te oefenen.

  • Banaantje:het hele jaar beschikbaar en niet zo duur. Banaan zit vol kalium, gaat een opgeblazen gevoel tegen en bevat magnesium wat kramp in de spieren tegen gaat.
  • Appeltje voor de dorst:het eten van een appel houdt het lichaam gehydrateerd en ook bevat een appel vezels en goede natuurlijke suikers. Vanwege de Vitamine C boost is een appel ideaal om voor de yogales te eten.
  • Amandelen:amandelen (nooit de gezouten versie) geeft je ook een boost, bevat goede vetten, magnesium tegen spierpijn en Vitamine E. Vitamine E is een antioxidant en helpt de cellen beschermen tegen vrije radicalen.
  • Avocado:‘last best’, de avocado is heerlijk vullend, maar tegelijkertijd licht verteerbaar. Tevens zit in avocado ook kalium, magnesium en goede vetten. Avocado is ook cholesterolverlagend. Tips met avocado: prak avocado door je hummus, voor een extra eiwit-special, maak heerlijke guacamole voor bij je groentewrap of gooi hem door de salade. Avocado is ook een hele goede voor in smoothies of boven op je gebakken ei.

Eten en drinken na de yoga
Blijf ook na de yoga goed drinken, om hoofdpijn te voorkomen. Je kunt voor water kiezen of een vers fruitsapje (varieer). Een fijne kruidenthee is ook een aanrader, Yogitea heeft heel erg veel verschillende bijvoorbeeld, maar bij winkels zoals De Tuinen en Ekoplaza heb je nog meer merken om uit te kiezen. Mocht je bij het drinken ook iets eten, dan kun je het beste lauwwarm water drinken of thee, zodat je je spijsvertering niet ‘blust’.

Na de yoga is het goed om even bij te denken met een lichte snack, vooral als je een heftige yogales hebt gehad. Denk aan een groene smoothie als je thuis komt (niet te laat op de avond) of stop wat nootjes in je zak voor onderweg terug op de fiets. Uiteraard de niet-gesuikerde versie. Avocado is ook fantastisch, deze groene vriend zorgt ervoor dat je dat fijne frisse gevoel na een yogales nog net even wat langer vasthoudt.

  • Een lekkere salade:behoud dat healthy gevoel!
  • Groene thee: naast kruidenthee is groene thee een aanrader! Groene thee laat je nog even dat zen-momentje behouden, want de stoffen in deze thee zijn goed tegen stress. Groene thee stimuleert een goede bloedcirculatie, welke alle mooie antioxidanten in deze thee meeneemt door het hele lichaam heen.
  • Verse jus:met nadruk op vers voor de natuurlijke suikers, de vezels en alle vitamientjes. Varieer af en toe eens.
  • Water:blijf jezelf hydrateren, hoe dan ook. Wissel af en toe af met kokoswater als je wat variatie wil of gebruik een schijfje citroen voor een shot Vitamine C!

Zoeken:

Laatste nieuws:

Yogaboetiek wordt Mamaboetiek

Geheel in stilte ging afgelopen 1 oktober 2022 de(...)

The Stories of the Psoas part 1

Once upon a time, there was a very mysterious(...)

The Benefits of Meditation

Surprisingly, the simple minor exercise of closing one’s eyes(...)

Hip-openers: Love and Hate with Fiery Passion

Hip openers, you love or loathe them. For example(...)

What is Vinyasa Yoga (except for a lot of fun!)

Vinyasa Flow Yoga has originated from the most traditional and(...)

An Indian Yoga Teacher Training Experience

Where do I start, this intensive 200 hour Yoga(...)

De betekenis van Ohm

OM, of eigenlijk AUM, is een zeer krachtige mantra.(...)

Wat is Yang Yoga?

Wat is Yang Yoga? Yang Yoga is een term(...)

Waarom yoga buiten net ietsje beter is

De zomer is aangebroken! Zwoele zomeravonden, terrasjes, eindeloze dagen…(...)

Fotoreportage: Yoga in ‘t Wild

Zaterdag 9 juli 2016 Wat een prachtige zomermiddag om(...)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0