Yoga asana: Warrior II / Virabhadrasana II
De Tweede Krijger, of Virabhadrasana II is een yoga asana (yogapose) met zowel lichamelijke als geestelijke voordelen. Deze yogahouding maakt je zowel lichamelijk als geestelijk sterk en leert je om ontspanning te vinden in een actieve houding. De voordelen van deze houding neem je ook mee in het dagelijks leven. Leer tijdens drukke en (voorheen) stressvolle tijden het hoofd koel te houden met behulp van deze yogahouding. Lees hieronder over de voordelen van Warrior II en hoe je de pose opbouwt. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd een berichtje achterlaten! <3 Namasté!
Lichamelijk:
– Een pose voor alle spiergroepen in het lichaam
– Fantastisch voor de benen, de billen, de rug & buik, de schouders en armen
– Verbetert het uithoudingsvermogen
Geestelijk:
– Een goede pose om te oefenen ontspanning en rust te vinden in een actieve houding.
– Leer d.m.v. Warrior II waar je onnodig spanning vasthoudt en vind focus en concentratie
Bouw de pose op:
– Start in Tadasana (staande pose, vooraan de mat)
– Neem een grote stap naar achteren, je staat nu wijdbeens
– De tenen van de rechtervoet wijzen naar het korte eind van de mat, de linkervoet staat hier haaks op (dus met de tenen naar het lange eind van de mat)
– De heupen wijzen naar het lange eind van de mat, neem het staartbeen onder/kantel het bekken naar voren, zodat je een mooie rechte rug hebt.
– Buig de rechterknie. Zorg ervoor dat de knie zich boven de rechterenkel bevindt, of erachter, nooit er voorbij. Indien de knie tijdens het buigen verder gaat dan de enkel, maak je stap dan groter.
– Houd de linkervoet plat op de mat, het linkerbeen mooi gestrekt en actief.
– De armen op schouderhoogte. Rol ze eventueel een paar keer naar achteren, zorg dat ze ontspannen zijn.
– Je kijkt over de vingers van de rechterhand naar voren en staart naar een punt in de verte.
– Houd het achterste gestrekte been actief, zo houd je jezelf sterk en leunt niet je hele gewicht op het voorste been; verdeel het gewicht over beide benen.
– Houd de schouders, de nek en het gezicht ontspannen.
– Adem diep, langzaam in en uit. Kijk of je met een uitademing nog iets dieper in de pose kan komen, maar behoud de pose zoals hierboven beschreven (o.a. mooie rechte rug, knie niet voorbij de enkel etc.) en/of onnodige spanning los kan laten.
– Herhaal de pose aan de andere kant van het lichaam. Pas ditmaal bovenstaande tips toe aan de linker zijde van het lichaam.
Liefs, Annika