Ben ik zwanger? Vroege zwangerschapssymptomen.

Ben ik zwanger? Vroege zwangerschapssymptomen….

Eigenlijk wil ik je aanraden om je hier zo min mogelijk mee bezig te houden. Dat geldt voor deze blog, maar ook voor soort gelijke blogposts. Aan de andere kant weet ik dat ik je niet kan tegen houden, want als je eenmaal graag zwanger wilt worden dan let je op elk teken dat je je lichaam je geeft. Mocht je toch besluiten door te lezen, dan heb hieronder de meest uiteenlopende zwangerschapssymptomen die je al kunnen vertellen dat je zwanger bent, voor je een test kan doen. Let wel: misschien heb je het hele pakket, misschien geen een. Dit kan nog steeds betekenen dat je zwanger bent, of juist dat je vroege PMS-klachten hebt en dat je ongesteldheid (helaas) eraan komt.

  1. Zware ronde borsten, met of zonder donker wordende tepels. Zware borsten alleen kan ook een teken zijn van je ongesteldheid die onderweg is.
  2. Kramp in de onderbuik. Ervaar je deze de dag voor je ongesteldheid, dan moet je waarschijnlijk ongesteld worden. Ervaar je deze krampen een week voor je ongesteldheid, dan kan het een reactie zijn van het lichaam van een eitje die zich ingenesteld in de baarmoederwand.
  3. Lichte bloeding. Het vult geen tampon, maar met de innesteling kan eventueel een innestelingsbloeding plaats vinden. Deze kan ook met je afscheiding meekomen, welke dan lichtroze gekleurd is.
  4. Metaalsmaak in je mond
  5. Constipatie, met dank aan je veranderende hormoonhuishouding
  6. Toenemende afscheiding, vaak melkkleurig.
  7. Het gaat dan niet onmiddellijk om ochtendmisselijkheid, maar bijvoorbeeld eenmalig een keer misselijk zijn met/zonder overgeven op het moment dat je hormoonhuishouding begint te veranderen als een eitje is ingenesteld.
  8. Levendige dromen, ook met dank aan je hormonen
  9. Meer drang om te plassen, ‘a special thanks again to hormones!’
  10. Vermoeidheid die niet op zijn plek is

De enige manier om zeker te weten dat je zwanger bent is dit testen met een zwangerschapstest. Je moet hiervoor netjes wachten (frustrerend!!!!!!) tot de eerste dag dat je je ongesteldheid mist. Als je de hele dag op jezelf aan het letten bent, op zoek naar bovenstaande symptomen, kan één dag voelen als drie dagen. Het kan dan ‘forever’ duren voor je eindelijk mag gaan testen. Helaas heb ik hier geen remedie voor, behalve het zoeken van afleiding. De opmerking “je moet proberen er niet teveel aan te denken” kan wellicht wel de allerbeste oplossing zijn, maar bijna een onmogelijke taak als je graag in verwachting wilt zijn!

Vroeg testen: 
Als het onmogelijk is voor je om te wachten tot de dag dat je je ongesteldheid eventueel voor het eerst mist, kun je ook een ‘early pregnancy test’ aanschaffen. Het geeft alleen niet garantie dat zo’n test je echt laat zien of je wel of niet zwanger bent. Het kost je vooral geld. Als je zwanger bent op dat moment, ben je een paar dagen later ook nog zwanger en kun je het waarschijnlijk veel beter testen. Het kan ook zijn dat je heel eventjes zwanger was, maar dat het helaas toch niet gelukt is. Het is waarschijnlijk nog vervelender om voor je ongesteldheid een vage positief te testen, maar dan vervolgens toch ongesteld te worden. Het is een emotionele rollercoaster… I know…

Ik wens iedereen veel liefde en geduld! <3 


Zoeken:

Laatste nieuws:

Yogaboetiek wordt Mamaboetiek

Geheel in stilte ging afgelopen 1 oktober 2022 de(...)

The Stories of the Psoas part 1

Once upon a time, there was a very mysterious(...)

The Benefits of Meditation

Surprisingly, the simple minor exercise of closing one’s eyes(...)

Hip-openers: Love and Hate with Fiery Passion

Hip openers, you love or loathe them. For example(...)

What is Vinyasa Yoga (except for a lot of fun!)

Vinyasa Flow Yoga has originated from the most traditional and(...)

An Indian Yoga Teacher Training Experience

Where do I start, this intensive 200 hour Yoga(...)

De betekenis van Ohm

OM, of eigenlijk AUM, is een zeer krachtige mantra.(...)

Wat is Yang Yoga?

Wat is Yang Yoga? Yang Yoga is een term(...)

Waarom yoga buiten net ietsje beter is

De zomer is aangebroken! Zwoele zomeravonden, terrasjes, eindeloze dagen…(...)

Fotoreportage: Yoga in ‘t Wild

Zaterdag 9 juli 2016 Wat een prachtige zomermiddag om(...)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0