Tekenen dat de bevalling begint

Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent dan vraag je je misschien hoe je kan weten dat je bevalling begint. Je ziet misschien alleen het persen voor je en weet dat weeën geen pretje zijn, maar dit gebeurt niet ineens. Wat zijn de eerste tekenen dat de bevalling gestart zou kunnen zijn?

  1. Opeens nog meer moeten plassen
  2. Mucus komt er uit
  3. De eerste weeën
  4. Je water breekt
  5. Overgeven
  6. Je voelt je onrustig
  7. Je verlaat liever het huis niet meer

Opeens nog meer moeten plassen
Vlak voor de bevalling, als de baby nog lager tussen de bekken zakt moet je door deze druk nog meer plassen. Opeens nog meer naar het toilet moeten kan dus een teken zijn dat de geboorte van je kindje eraan zit te komen.

Mucus / wit slijmpropje komt er uit
De baarmoedermond is stug tijdens de zwangerschap en wordt dicht gehouden door een klein wit propje genaamd: mucus. Wanneer hormonen de baarmoedermond zachter en soepeler maken en de ontsluiting op gang komt, verlies je dit witte propje. Het kan zijn dat je deze in het toilet of je ondergoed aantreft, het kan ook ongemerkt aan je voorbij gaan.

De eerste weeën 
Voor iedere vrouw voelen deze weeën anders. Vaak gaan de weeën gepaard met harde buiken en het kan voelen als menstruatiepijn of constipatie. Tijdens de weeën is de buik vaak hard of heb je het gevoel dat iemand zijn armen om de buik heen geslagen heeft. Deze harde buiken worden afwisselend hard en zacht. Als je je ontspant tijdens een wee en de weeën blijven doorgaan, dan zijn het waarschijnlijk echte weeën. Mocht je weten te ontspannen en de weeën stoppen daardoor, dan is de bevalling nog niet begonnen. Echte weeën blijven (vaak met tussenstops) doorgaan, ook als je je ontspant.

Wil je meer leren over het opvangen van weeën? Je bent welkom voor een proefles zwangerschapsyoga!
Tevens krijgt je partner tijdens de partnerworkshops ook hele fijne praktische tips om jou goed te kunnen helpen.  

Je water breekt
Ik hoor zelden dat water breekt zoals op tv: namelijk met een enorme plens water. Het kan echter wel gebeuren. Dit is het moment om de verloskundige op te bellen voor advies, de bevalling is begonnen.

Overgeven
Je hormoonhuishouding maakt zich klaar voor de bevalling, dit kan ervoor zorgen dat je moet overgeven voorafgaand aan de bevalling.

Je voelt je onrustig
Het is alsof je lichaam en hoofd weet – zonder jou bewust te hebben ingelicht – dat er iets te gebeuren staat. Je bent rusteloos, weet niet wat je met jezelf aan moet. Grote kans dat je lichaam zich klaar maakt voor de geboorte van je kindje.

Je verlaat het huis liever niet
Zo riep je vorige week nog enthousiast dat men je ook die week daarna nog bij de yoga zou zien (om maar een voorbeeld te noemen ;-)), zo ben je daar nu eigenlijk helemaal niet meer zo enthousiast over… je blijft liever thuis. Wanneer het niet meer goed voelt om de deur uit te gaan en je het idee hebt dat je beter dichtbij je veilige thuisomgeving kan blijven, kan dit ook een teken zijn! Dit is een oerinstinct en bijvoorbeeld ook de reden dat de meeste geboortes starten wanneer het avond is en/of donker is.


Zoeken:

Laatste nieuws:

Yogaboetiek wordt Mamaboetiek

Geheel in stilte ging afgelopen 1 oktober 2022 de(...)

The Stories of the Psoas part 1

Once upon a time, there was a very mysterious(...)

The Benefits of Meditation

Surprisingly, the simple minor exercise of closing one’s eyes(...)

Hip-openers: Love and Hate with Fiery Passion

Hip openers, you love or loathe them. For example(...)

What is Vinyasa Yoga (except for a lot of fun!)

Vinyasa Flow Yoga has originated from the most traditional and(...)

An Indian Yoga Teacher Training Experience

Where do I start, this intensive 200 hour Yoga(...)

De betekenis van Ohm

OM, of eigenlijk AUM, is een zeer krachtige mantra.(...)

Wat is Yang Yoga?

Wat is Yang Yoga? Yang Yoga is een term(...)

Waarom yoga buiten net ietsje beter is

De zomer is aangebroken! Zwoele zomeravonden, terrasjes, eindeloze dagen…(...)

Fotoreportage: Yoga in ‘t Wild

Zaterdag 9 juli 2016 Wat een prachtige zomermiddag om(...)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0