Sheabutter: wat is het en waar gebruik je het voor

Het wereldwijde web is uiteraard met cookies heel sneaky ingesteld op mijn persoonlijke voorkeuren, maar desondanks lijkt het alsof overal waar ik scroll, ik deze term tegenkom: Shea Butter! Inmiddels ben ik overstag en heb ik een heel mooi blikje uit het webwinkeltje van Holistic Doula in mijn handtas, maar ik kan me voorstellen dat dit product voor veel mensen nog wat uitleg vereist.

Shea Butter: daar gaan we! 
Een paar weken geleden had ik hier ook nog nooit van gehoord; Shea Butter. Een op het eerste gezicht harde witte mousse, dat smelt in aanraking met de warme huid. Eigenlijk net als kokosolie. Als het buiten niet al te warm is heb je een wit goedje, maar in de pan smelt het tot doorzichtige olie. Hetzelfde geldt voor deze zogenaamde boter.

Shea Butter is van oorsprong een Afrikaans product, gemaakt van de noten van de Karitéboom. Deze puur plantaardige ‘butter’ is een natuurlijk en eetbaar vet dat allerlei gezonde eigenschappen heeft. Shea Butter helpt bijvoorbeeld tegen een droge huid in de winter (goed tegen eczeem, omdat er geen stoffen inzitten die de huid irriteren en het houdt de boel lekker soepel) en beschermt tegen een milde zon in de zomer.

Wat doet Shea Butter met de huid?
In ongeraffineerde Shea Butter zit vitamine E, welke beschermt tegen UVB-stralen en welke vocht vasthoudt, waardoor de huid zacht en soepel wordt. De vitamine A in Shea Butter bevordert de doorbloeding en vermindert acne. Het product irriteert niet en droogt ook niet uit, omdat het zo natuurlijk is en voor 11% uit onzeepbare delen bestaat. Het helpt dus tegen tal van huidaandoeningen.

Niet, ja echt waar, dit doet Shea Butter ook!
Shea Butter gaat huidveroudering tegen, doordat er nieuwe cellen worden geactiveerd. Dit zorgt er ook voor dat littekens waar je Shea Butter opsmeert ook sneller helen. Het bestanddeel allontoïne stimuleert de beschadigde huid. De boter helpt nieuw weefsel aanmaken en dit heeft tevens een ontstekingsremmend effect.

Zwangerschap en striae
Tijdens de zwangerschap, of wellicht al eerder in het vrouwelijk leven, kan er striae ontstaan. Je kent dit misschien al wel uit je tienerjaren toen je heupen en billen opeens wat meer vrouwelijke rondingen kregen, waardoor er striae ontstond. Tijdens de zwangerschap kun je dit tevens ervaren op buik en borsten, door de snelle groei. Met Shea Butter op de juiste plekken kun je striae vervagen of voorkomen. Lekker smeren dus!

Shea Butter en babymassage
Het natuurlijke product Shea Butter is ook bij uitstek geschikt om te gebruiken als je je baby masseert of insmeert. Zonder extra ingrediënten die de huid van je kindje irriteren is dit ideaal! De fijne olie-achtige structuur zorgt er ook voor dat je kindje extra geniet als je hem of haar hier mee insmeert.

Let op bij het kopen van Shea Butter dat het om een biologische of 100% natuurlijke variant gaat. Er is Shea Butter van verschillende merken, maar ik heb het product van Holistic Doula uitgeprobeerd. Ik heb een mooie handzame variant die ik nu overal naar toe sleep in mijn handtas, maar ze zijn er verschillende maten. Je kunt hier een kijkje nemen in het (web-)winkeltje van Wendy. 


Zoeken:

Laatste nieuws:

Yogaboetiek wordt Mamaboetiek

Geheel in stilte ging afgelopen 1 oktober 2022 de(...)

The Stories of the Psoas part 1

Once upon a time, there was a very mysterious(...)

The Benefits of Meditation

Surprisingly, the simple minor exercise of closing one’s eyes(...)

Hip-openers: Love and Hate with Fiery Passion

Hip openers, you love or loathe them. For example(...)

What is Vinyasa Yoga (except for a lot of fun!)

Vinyasa Flow Yoga has originated from the most traditional and(...)

An Indian Yoga Teacher Training Experience

Where do I start, this intensive 200 hour Yoga(...)

De betekenis van Ohm

OM, of eigenlijk AUM, is een zeer krachtige mantra.(...)

Wat is Yang Yoga?

Wat is Yang Yoga? Yang Yoga is een term(...)

Waarom yoga buiten net ietsje beter is

De zomer is aangebroken! Zwoele zomeravonden, terrasjes, eindeloze dagen…(...)

Fotoreportage: Yoga in ‘t Wild

Zaterdag 9 juli 2016 Wat een prachtige zomermiddag om(...)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0