Fouten om niet te maken tijdens de bevalling deel 2

  1. Liggen tijdens de geboorte
    Veel vrouwen kiezen ervoor om op de rug te bevallen. Dit zorgt ervoor dat de bewegingen die je kan maken beperkt zijn en je baby dus ook minder bewegingsmogelijkheiden heeft in zijn weg naar buiten. Je beperkt jezelf door tijdens de actieve bevalling op de rug te gaan liggen. De optimale positie is zwaartekracht-vriendelijk. In een squat, hangend aan je partner of bij de muur of op handen en knieën. In het westen minder conventioneel, maar de houding waarin je wilt bevallen is een goed punt om eens goed over na te denken.
  1. Focus op niet poepen
    Tijdens je bevalling pers je als je nooit tevoren. Je kunt dit niet stoppen, want je bent nu eenmaal aan het persen. De focus mag ook liever ergens anders heen, namelijk de geboorte van je kindje en niet op het stoppen van.. ahum… poep. Zet je zo snel mogelijk over deze schaamte heen. Daarnaast wordt dit vaak heel snel weg gehaald, alsof het er nooit geweest is. Hier hoef je jezelf niet druk om te maken. Je kunt het trouwens ook vergelijken met een tube tandpasta. Zodra je baby in het geboortekanaal terecht komt, is er simpelweg geen ruimte meer voor iets anders daar. Het wordt er dus hoe dan ook uitgeduwd, als bij een tube tandpasta.
  1. Een luide bevalling
    Hiermee bedoel ik niet dat je zelf geen geluid mag maken, maar dat je best aan de medische staf om je heen mag (laten) vragen om hun gesprekken zachtjes te voeren. Het doet je bevalling ook geen kwaad om de lichten wat meer te dimmen. In de meeste gevallen vertraagt fel TL-licht je bevalling, in een wat meer schemerige omgeving voelt je lichaam zich minder kwetsbaar.
  1. Geen geboorteplan hebben
    Een geboorteplan is een document dat alle wensen van jullie als ouders bevat omtrent de bevalling. Hierin staat bijvoorbeeld wie er aanwezig mogen zijn in de bevallingskamer, hoe je tegenover kunstmatige pijnmedicatie staat, of je van plan bent borstvoeding of flesvoeding te geven en de houding waarin je het liefste zou bevallen. Belangrijk is dat iedereen die bij je bevalling betrokken is hiervan een kopie heeft en van je wensen op de hoogte is. Onthoud dat het geen lijst met eisen is, maar een wensenlijst. Adem rustig door als je bevalling anders gaat dan je verwacht had. Denk goed na wat je wil en daarna: go with the flow…

Zoeken:

Laatste nieuws:

Yogaboetiek wordt Mamaboetiek

Geheel in stilte ging afgelopen 1 oktober 2022 de(...)

The Stories of the Psoas part 1

Once upon a time, there was a very mysterious(...)

The Benefits of Meditation

Surprisingly, the simple minor exercise of closing one’s eyes(...)

Hip-openers: Love and Hate with Fiery Passion

Hip openers, you love or loathe them. For example(...)

What is Vinyasa Yoga (except for a lot of fun!)

Vinyasa Flow Yoga has originated from the most traditional and(...)

An Indian Yoga Teacher Training Experience

Where do I start, this intensive 200 hour Yoga(...)

De betekenis van Ohm

OM, of eigenlijk AUM, is een zeer krachtige mantra.(...)

Wat is Yang Yoga?

Wat is Yang Yoga? Yang Yoga is een term(...)

Waarom yoga buiten net ietsje beter is

De zomer is aangebroken! Zwoele zomeravonden, terrasjes, eindeloze dagen…(...)

Fotoreportage: Yoga in ‘t Wild

Zaterdag 9 juli 2016 Wat een prachtige zomermiddag om(...)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0